Jazzaldia


Internationale jazzmuziek in de parel van de Cantabrische kust in combinatie plaatselijke lekkernijen en authentieke dorpjes.

Het Internationale Jazzfestival van San Sebastián is één van de oudere jazzfestivals van Europa. Sinds de eerste editie in 1966 is het uitgegroeid tot een toonaangevend festival met optredens van internationale jazzgrootheden. In 2020 wordt het 55ste festival georganiseerd waarbij er meer dan 100 optredens zijn verdeeld over 12 podia. Het plein Plaza de Trinidad waar het festival begon, biedt nog steeds een intiem podium en unieke akoestiek.

Tijdens deze reis van een week kun je in de middag naar eigen keuze optredens bezoeken van jouw favoriete artiesten. In de ochtend is er tijd om San Sebastián, ook wel Donostia genoemd, en haar prachtige omgeving te verkennen. Euskadi (Baskenland) is namelijk een zeer groene regio met een gevarieerd landschap en heeft een rijk cultureel aanbod. Nabij het kustplaatsje Zumaia bezoek je de unieke geologische rotsformaties genaamd El Flysch. In de restaurants van het pittoreske vissersdorpje Getaria, wordt de beste vis geserveerd met de regionale witte wijn, Txakoli. Middels een bezoek aan het middeleeuwse Franse stadje Hondarribia maak je ook kennis met Frans Baskenland.
Deze reis biedt een unieke combinatie van spetterende optredens tijdens het Jazzfestival, de Baskische cultuur, natuur en de regionale goede keuken. Kom luisteren, proeven en genieten.

Voorbeeldreis

Dag 1

Na de snelle treinreis met de TGV tot aan het Franse stadje Hendaya, neem je het lokale treintje naar San Sebastián, ook wel Donostia genoemd. De stad staat bekend om haar gastronomie, cultuur en schoonheid. Het diner vindt plaats in  una sociedad gastronómica, een gastronomische sociëteit, of in een traditioneel Baskische restaurant.

Dag 2

Na het ontbijt rijd je in ongeveer een uur naar de stad Bilbao. Te voet ontdek je haar schoonheid, architectuur en historie. Bezoek het wereldberoemde Guggenheim museum en maak een stadsrondwandeling door de oude stad. Op de terugweg naar San Sebastián maak je een tussenstop bij het uniek gelegen kustdorpje San Juan de Gaztelugatxe, dat bekend is geworden door opnames van het zevende seizoen van de serie Game of Thrones.

Dag 3

Na het ontbijt is het tijd om San Sebastián beter te leren kennen door middel van een stadsrondwandeling met een Engelstalige gids. De overvloed aan barretjes met prachtige, kleine hapjes in de vorm van pintxos zullen je aangenaam verrassen. De lunch stel je zelf samen tijdens de ‘ruta de pintxos’. Proef de verschillende smaken en betaal eenvoudig met de muntjes uit de PintxoBox. Vandaag is de officiële opening van het jazzfestival en kun de eerste optredens bijwonen. Jazzprogramma naar keuze op http://heinekenjazzaldia.com/es/

Dag 4

Vandaag bezoek je het pittoreske vissersdorpje Getaria, tevens geboortedorp van de Baskische ontdekkingreiziger Juan Sebastián Elcano en modekoning Cristobal Balenciaga. Je krijgt een rondleiding door het museum van Balenciaga en proeft Txakoli, de Baskische witte wijn in een bodega. De lunch is in een bekend visrestaurant in Getaria. Na de lunch heb je vrije tijd in San Sebastián. Jazzprogramma naar keuze op http://heinekenjazzaldia.com/es/

Dag 5

De dag begint met een bezoek aan de unieke bootwerf Albaola. Op deze werf wordt een boot, zoals die werd gebruikt voor de walvisjacht, op traditionele wijze nagebouwd. De werf ligt in het idyllische Pasaia, het dorp dat het hart van de schrijver Victor Hugo veroverde. Aansluitend lunch je in een ciderhuis met een traditionele maaltijd. Na de lunch heb je vrije tijd in San Sebastián. Jazzprogramma naar keuze op http://heinekenjazzaldia.com/es/

Dag 6

Vandaag bezoek je de Franse kustdorpjes Biarritz, San Juan de Luz en het historische en middeleeuwse dorpje Hondarribia. Dit Franse uitstapje eindigt in een traditioneel Baskische restaurant. Na de lunch heb je vrije tijd in San Sebastián. Jazzprogramma naar keuze op http://heinekenjazzaldia.com/es/

Dag 7

Na het ontbijt wacht een bezoek aan het Unesco Geopark in de buurt van het kustplaatsje Zumaia. Ontdek vanaf het water het  geologische erfgoed El Flysch en hoe de aarde zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 110 miljoen jaar. Na de traditionele lunch heb je vrije tijd in San Sebastián. Vanavond is de laatste avond van het festival en kun je nog eenmaal genieten en een keuze maken uit de jazzoptredens. Jazzprogramma naar keuze op http://heinekenjazzaldia.com/es/

Dag 8

Voor de terugreis naar Nederland neem je vanuit San Sebastián de lokale trein naar het Franse stadje Hendaya om vandaar de TGV naar Parijs en Amsterdam te nemen. Maar langer in Noord-Spanje blijven kan natuurlijk ook.

Kosten & Data

De reis Jazzaldia valt samen met het jazzfestival in juli 2022 in San Sebastián. Op jouw verzoek kunnen er aanpassingen worden gedaan. Uitbreiding van het programma is ook mogelijk, zoals een dag voor lijf en leden in het welnesscentrum La Perla in San Sebastián. De reis is een aaneenschakelijking van bijzondere activiteiten om het gebied te proeven, zien en voelen. De activiteiten kunnen met of zonder Engelstalige gids geboekt worden. De prijs is op aanvraag beschikbaar.

Op deze reis is de garantieregeling van STO-Garant van toepassing. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

Accommodatie en maaltijden

Gedurende de week verblijf je in een sfeervol eersteklas hotel in San Sebastián. Het ontbijt, de PintxoBox op dag 3, de lunches op dag 4, 5, 6 en 7 zijn bij de prijs inbegrepen.
De international Jazz Festival voucher geldt voor alle avondoptredens op het plein Plaza de Trinidad en is bij de prijs inbegrepen. Behalve op dag 1, zijn de diners voor eigen rekening. Op verzoek kan ook de treinreis naar San Sebastián worden gereserveerd.

Aanmelden / Vragen?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de reis.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.