Euskal Herria op de fiets


Op een duurzame manier door de landschappen en langs het erfgoed van Euskal Herria.

Euskal Herria, het officiële Baskenland volgens de Basken, bestaat uit Navarra, El País Vasco en drie Baskische provincies in Frankrijk.  Het koninkrijk Spanje is onderverdeeld in 17 autonome gebieden, waaronder Navarra en El País Vasco (Baskenland). El País Vasco en Navarra zijn officieel tweetalig en er wordt Baskische en Spaans gesproken. Zowel de taal als de cultuur van de Basken kennen een lange historie.
Een aantrekkelijke en duurzame manier om de landschappen, de cultuur en het erfgoed van Euskal Herria te leren kennen, is de fiets. Als je de Vías Verdes oftewel Groene Wegen volgt, kom je over voormalige spoorlijnen die niet meer in gebruik zijn. Op deze routes is geen gemotoriseerd verkeer. Je fietst over originele, gevarieerde routes en komt langs mooie plekjes.
In heel Spanje ligt een netwerk van voormalige spoorlijnen. Deze Vías Verdes zorgen voor een aantrekkelijke en duurzame manier van reizen en laten je genieten van de natuur en een rijk spoorwegerfgoed. Er zijn zowel stedelijke als plattelandsroutes van een paar kilometer tot ongeveer 200 km. Het zijn halfverharde en verharde paden en ze zijn nagenoeg vlak.

Noord-Spanje Reizen biedt momenteel de volgende routes aan die gedeeltelijk over de Vías Verdes gaan:

  • Rondom Bilbao. Een 7-daagse reis, waarvan 3 of 4 fietsdagen. Inclusief bezoek aan het Guggenheim museum en bodega.
  • Fietsen over oude wegen. Een 8-daagse reis, waarvan 4 fietsdagen. Inclusief bezoek aan San Sebastián, Pamplona en Estella.
  • Rondom Vitoria-Gasteiz en het zuiden van Baskenland. Een 8-daagse reis, waarvan 4 fietsdagen. Inclusief bezoek aan Vitoria, wijndorp Laguardia en zoutmijnen.
  • Het Zuiden van Navarra. Een 10-daagse reis, waarvan 5 fietsdagen. Inclusief bezoek aan Pamplona, Tudela, Soria, bodega en kasteel in Olite.

Je kunt deze routes ook wandelen of fietsen en wandelen combineren. Hierdoor kan het aantal reisdagen variëren. Neem contact op voor een nauwkeurige routebeschrijving en prijsopgave.

Op deze reizen is de garantieregeling van STO-Garant van toepassing. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

Kosten & Data

Prijs en definitief reisplan op aanvraag beschikbaar. Aangeboden reis is naar wens aan te passen.

Accommodatie en maaltijden

De overnachtingen op deze trajecten vinden met name plaats in landelijk gelegen onderkomens. Helaas zijn ze niet altijd duurzaam en de maaltijden zijn niet altijd biologisch. Fietsen is wel milieuvriendelijk.

Aanmelden / Vragen?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de reis.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.