Culinaire week Baztán 4-11 november 2023€1299


Ben je ook altijd nieuwsgierig naar lokale en traditionele gerechten? Wandel dan mee door de Baztánvallei en geniet van de Baskische keuken.

In de culinaire wereld staat de Baskische keuken in hoog aanzien. Deze keuken komen we tegen in de regio’s Spaans en Frans Baskenland en Navarra. Officieel worden hier twee talen gesproken, Baskisch (Euskera) en Spaans. Net over de Franse grens in het Noorden van Navarra, ligt de Baztánvallei. Hier komen nog niet zoveel toeristen en voelen de bewoners zich diep verbonden met hun land en cultuur. Een stapje terug in de tijd.

Wil je eindelijk eens kennismaken met de gerenommeerde Baskische keuken? Doe dan mee  met de unieke kookweek van Noord-Spanje Reizen. Deze week vindt plaats van 5 t/m 12 november 2023. Een week met workshops, wandelingen en activiteiten die te maken hebben met de traditionele Baskische keuken en die ons dichterbij Moeder Aarde brengen.

Een week lang genieten, wandelen, excursies en vrije tijd. Tijdens de wandeling met een natuurgids worden we ons bewust van de natuur om ons heen. We bezoeken een kaasboerderij en de enige (biologische) bodega van de Baztánvallei. We brengen een bezoek aan de prachtige stad San Sebastián. De stad met het meest aantal Michelinsterren per vierkante kilometer en een unieke gastronomische faculteit, het Culinaire (opleidings)Centrum van Baskenland. In dit culinaire centrum lunchen we en we doen inkopen op de lokale markt voor het afsluitende pintxosdiner.

Wil je de natuur weer voelen en proeven? Doe dan mee met deze kookweek en maak kennis met Baztán, de cultuur, de plaatselijke keuken en proef de pure smaken van de biologische producten en lokale specialiteiten.

Programma (onder voorbehoud)

Dag 1

Aankomst en vervoer naar accommodatie, kennismaking, aperitief en gezamenlijk diner.

Dag 2

Ontbijt, wandeling met natuurgids en biologische kaas. Lunch (optioneel meekoken), kooksessie diner met Baskische kok.

Dag 3

Ontbijt, bezoek aan dorpje Amaiur en workshop traditionele talos maken. Kooksessie en diner.

Dag 4

Ontbijt, vrije ochtend, kooksessie voor lunch, bezoek biologische bodega, eenvoudig diner.

Dag 5

Ontbijt, wandelen door en rondom Elizondo, Baskische lunch in plaatselijk restaurant, vrije tijd, eenvoudig diner.

Dag 6

Ontbijt, bezoeken aan de stad San Sebastián, inkopen op de lokale markt, lunch bij het Culinaire (opleidings)Centrum van Baskenland, eenvoudig diner.

Dag 7

Ontbijt, bezoek kaasboerderij (schapenkaas), lunch (optioneel meekoken), kooksessie pintxos (kleine smakelijke hapjes).

Dag 8

Vertrekdag. Ontbijt, vervoer naar station en afscheid.

Kosten & Data

4-11 november 2023

€ 1.299 bij twee personen op een kamer (samen reizend of op indeling). Toeslag éénpersoonskamer € 105.

Inbegrepen:

  • 7x overnachtingen in ruraal en duurzaam vakantiehuis
  • 7x biologisch ontbijt
  • 7x diner (zoveel mogelijk biologisch en lokale ingrediënten)
  • 3x kooksessie met biologische ingrediënten
  • 1x welkomstdrankje dag 1
  • 1x workshop pintxos maken
  • 1x lunch in Culinair (opleidings)Centrum van Baskenland
  • 1x workshop talos maken
  • 1x inkopen lokale markt San Sebastián
  • 1x bezoek kaasboerderij (schapen) met proeverij
  • 1x kaasproeverij biologische kaas (koe)
  • 1x bezoek biologische bodega met proeverij
  • ervaren Nederlandstalige reisbegeleiding
  • vervoer in Noord-Spanje
  • een super leuke ervaring
  • recepten kookworkshops

Er kunnen slechts 6-8 personen deelnemen. Je kunt individueel of als groep(je) boeken.

Niet inbegrepen:

  • Reis Nederland-Hendaya. Vrijblijvend advies als je dit wilt.
  • Baskische lunch dag 5
  • drankjes lunch dag 6 Culinaire (opleidings)Centrum San Sebastián
  • drankjes anders dan water tijdens het avondeten
  • massage of Reikibehandeling in de accommodatie
  • eventuele reis-/annuleringsverzekering
  • persoonlijke uitgaven
  • reserveringskosten €25 per boeking

Op deze reis is de garantieregeling van STO-Garant van toepassing. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

Accommodatie en maaltijden

We overnachten in een klein dorp in de buurt van het stadje Elizondo. De oude boerenhoeve is sfeervol, duurzaam en prettig ingericht en staat helemaal tot onze beschikking. Het is een historisch pand uit 1851. Veel oude, traditionele elementen zoals houten balken en raamkozijnen zijn behouden en zijn gecombineerd met fijne meubels. De slaapkamers zijn ruim, stijlvol ingericht en op de bedden liggen comfortabele matrassen. Het sanitair is modern en schoon.
Er zijn 4 één-persoonskamers beschikbaar. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. Er is een fijne tuin, een terras, een eetzaal, een keuken, twee ‘huiskamers’ om even lekker bij te komen en er worden regionale (biologische) producten verkocht. Bovendien kun je in de accommodatie een massage of een Reikibehandeling ontvangen.

Tijdens deze week is de grootste maaltijd op dag 2 en 3 ’s avonds. In Navarra, Noord-Spanje, is de middagmaaltijd echter het belangrijkste ‘eetmoment’ van de dag. Er wordt tussen 14-16u geluncht. Op dag 4 koken we net als de Basken uitgebreid voor de lunch en is het diner beschreven als eenvoudig. Bij de lunches op dag 5 en 6 wordt er een maaltijd van 3-gangen geserveerd. Het diner is daarom die dagen eenvoudig.
Er wordt deze week zoveel mogelijk met biologische producten gewerkt en de beschikbare wijnen en sappen zijn biologisch. Tijdens de maaltijden is water inbegrepen. Overige drankjes zet je op de consumptielijst en reken je iedere avond contant af. We lunchen deze week tweemaal in een lokaal restaurant. Met diëten (glutenvrij) of vegetariërs kan rekening worden gehouden.

Aanmelden / Vragen?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de reis.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.