Noord-Spanje


Noord-Spanje is dichterbij dan je denkt en is zeer divers. Er bevinden zich vijf autonome regio’s in Noord-Spanje; Galicia, Asturias, Cantabria, Euskadi (Baskenland) en Navarra.

Noord-Spanje aan de Cantabrische kust wordt ook wel het ‘groene Spanje’ genoemd. Het is een regio die nog weinig door buitenlandse toeristen wordt bezocht. Het noorden van Spanje heeft iets mystieks. Je kan het niet precies aanwijzen of vastpakken, maar bijzonder is het zeker. De mystiek hangt in de verstilde bergen, het intens groene landschap, langs de ruige kust, in liefelijke baaien en vredige vissershavens. De natuur in, betekent hier onthaasten, wandelen tussen heuvels, wijngaarden, eeuwenoude tradities en overweldigende landschappen.


Uitgangspunten


De reizen zijn ontworpen voor nieuwsgierige mensen die van wandelen, natuur, cultuur en samenleving houden. Alle reizen hebben een dagprogramma met als uitgangspunt, slow travel.

Noord-Spanje Reizen is gespecialiseerd in kleinschalige reizen door Noord-Spanje en biedt duurzaam en lokaal toerisme. De reiziger kan profiteren van een uitgebreide kennis, reiservaring en een persoonlijke benadering. Noord-Spanje Reizen biedt bijzondere, boeiende en kwalitatieve reizen aan die net even anders zijn. De reizen zijn met zorg samengesteld, voorbereid en georganiseerd. Door samen te werken met lokale organisaties en lokale gidsen hebben de reizen een hoog belevingsgehalte. De kleinschalige groepsreizen zijn voor groepen van minimaal 5 en maximaal 8 personen. De individuele reizen die worden aangeboden, dienen als voorbeeld. In overleg met de klant worden mooie, persoonlijke reizen samengesteld.

Het ‘groene Spanje’, willen we graag groen houden. Noord-Spanje Reizen biedt daarom geen vliegreizen aan. Het onderweg zijn naar de bestemming maakt deel uit van de reis en met de trein reizen is minder milieubelastend en zeker zo comfortabel. Tot het Zuid-Franse Hendaya reis je met de hogesnelheidstrein en in Spanje reizen we met een minibus of met het openbaar vervoer.

Een echte natuurvakantie beleef je bij Noord-Spanje Reizen het best te voet. Tijdens een groepsreis wordt er bijna iedere dag tussen 10-15km gewandeld. De overnachtingen vinden plaats in landelijke accommodaties. In heel Spanje draait het dagelijks leven om de middagmaaltijd en openingstijden van winkels en musea zijn daarop aangepast. Om je Noord-Spanje te laten ervaren, volgt de reis vaak dit Spaanse ritme.


Groepsreizen


Noord-Spanje staat voor bergen en valleien, een woeste kustlijn, pintxos, wijn en gastronomische clubs, traditionele markten en havens, hunnenbedden en heiligdommen, met andere woorden een regio van gewone plekken, maar tegelijkertijd van geheimen.

Al meer dan 15 jaar voel ik me thuis in Noord-Spanje en dat wil ik graag delen. De reizen zijn bedoeld voor de nieuwsgierige mens en middels verschillende binnen-en buitenactiviteiten maak je kennis met de rijke cultuur van Noord-Spanje. Eeuwenoude tradities worden levend gehouden, net als de oude Europese talen, het Baskisch in Euskadi (Baskenland)en het Galicisch in Galicia. Eten vormt een zeer belangrijk onderdeel van de samenleving en zorgt net als het landschap voor inspirerende kleurschakeringen en nieuwe sensaties.

Wat maakt mijn groepsreizen uniek?

  • Mijn bezieling en enthousiasme
  • Activiteiten die je Noord-Spanje laten ‘voelen’
  • Samenwerking met lokale gidsen en mijn vrienden die graag hun cultuur met je delen
  • Overnachtingen in landelijke vakantiehuizen, kleine familiehotels of op een bijzondere locatie
  • Reizen in kleine groepen van maximaal 8 personen
  • Nederlandstalige begeleiding met uitgebreide kennis van plaatselijke taal en cultuur

Smakelijk Navarra (€1599) 4-13 oktober 2020
Natuur en cultuur in authentieke sferen en culinaire tradities.

Historisch Navarra
Pelgrimsroute, historische monumenten, ruimte en een uitstekende keuken.


Kust en tempels
Wandelen langs kustlijn en in groene heuvels en dalen langs bijzondere tempels.


Wijn en vis
Alledaagse en mystieke plekken en geroemde gastronomie in bijzondere landschappen.


Individuele reizen


Als je liever niet in een groep, maar wel op ontspannen wijze Baskenland wil ontdekken, kies dan uit één van de bijzondere kant-en-klaar-pakketten en ga er op uit zonder je zorgen te maken over de organisatie.

Als je met de trein komt, dan kan er een (hybride) auto voor je worden gereserveerd in San Sebastián. En voordat je aan je reis begint, kun je uitgebreide achtergrondinformatie en tips ontvangen om het authentieke Baskenland te ervaren. Onderweg is er tijd voor bijzondere activiteiten om het gebied te proeven, zien en voelen en als je dat wenst gaat er een Engelstalige gids mee. Laat je inspireren door de voorbeeldreizen op deze website en in overleg wordt jouw ideale vakantie door Noord-Spanje samengesteld.

Fiesta vasca (prijs op aanvraag) sept 2020
Baskische folklore en cultuur ten top.


Smakelijke verleidingen (prijs op aanvraag) gedurende het hele jaar
Laat je verleiden door pure smaken en zuivere ingrediënten.

Rondje Baskenland
Ontdek de veelzijdigheid van Baskenland.


Smakelijke verleidingen
Laat je verleiden door pure smaken en zuivere ingrediënten.


Jazzaldia (prijs op aanvraag) 22-26 juli 2020
Een perfecte combinatie van internationale jazz en Baskische cultuur.


Zinemaldia
Een perfecte combinatie van internationale films en Baskische cultuur.


Als je Spaans hebt gestudeerd en minimaal A1/2 niveau hebt, is een taalreis een geweldige manier om Spaans te oefenen. Wil je graag beter Spaans leren spreken? Kom dan naar Navarra en oefen je Spaans met activiteiten die aansluiten bij jouw interesses.

In Nederland voelde weinig noodzaak om Spaans te spreken, want iedereen om je heen sprak Nederlands. Of misschien vond je het eng om Spaans te spreken en wilde je niet falen, maar heb je wel de wens om beter Spaans te spreken.
In Navarra, de regio van bergen en valleien, pintxos en wijn, traditionele markten en historische dorpjes, word je 7 dagen ondergedompeld in de Spaanse taal en cultuur. We maken geweldige uitstapjes naar authentieke steden en wandelen door de natuur om de regio te proeven, zien en voelen.

Mijn taalreizen zijn uniek vanwege het feit dat je ook opdrachten krijgt die aansluiten bij jouw interesses. Speel je bijvoorbeeld gitaar, dan regel ik een docent. Je leert gitaarspelen en oefent je Spaans! En voordat je aan de activiteiten begint, oefen je onder mijn enthousiaste begeleiding Spaanse gesprekjes en vragen.

Aan de taalreizen kunnen minimaal 5 en maximaal 8 personen meedoen. Geniet van de regio en oefen Spaans met gidsen, de kok, mensen op straat en met mij. Ik ben meer dan 15 jaar werkzaam geweest als docente Spaans, ken de struikelblokken van de Spaans taal door en door en kan helder uitleggen. Als het nodig is, leg ik je de grammatica in het Nederlands uit, maar voor de rest geldt, doeltaal is voertaal.

Taalreis Navarra (€ 999) april 2020
Leer beter Spaans spreken in de authentieke en liefelijke Baztánvallei.


Diner & Conversatie (Spaans)
Twee uren Spaanse les inclusief een diner.

Aragón
Tijdelijk: Wandel en proef deze authentieke en liefelijke Baztánvallei terwijl je beter Spaans leert.


Wie wil haar passie voor reizen en onderweg zijn in Noord-Spanje delen?

Mijn naam is Aaltine. Ik werk als gecertificeerd ANVR-reisleidster en al 15 jaar als bevoegd taaldocente Spaans. Met de taalreizen die ik aanbied, combineer ik beide activiteiten. Op deze manier kan ik met mijn positieve insteek en heel mijn hart mijn enthousiasme voor Noord-Spanje laten zien.

Tijdens mijn reizen in Noord-Spanje breng ik je op mijn energieke manier in contact met de lokale gewoontes, gastronomie, cultuur en historie. Tevens houd ik van lekker eten, lang tafelen, natuur, wandelen en de wereld. Geïnspireerd door de Slow Food Movement, is mijn motto go local, know local.

Wil je meer weten?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de reis.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.